Over Ons

Wij zijn de ouders van de toekomstige bewoners en we hebben samen een groep gevormd om een woonvoorziening voor onze kinderen op te zetten, het ‘ouderinitiatief’.
Wij hebben als ouders allemaal de wens dat onze jongvolwassen kinderen met autisme de mogelijkheid krijgen om op zichzelf te gaan wonen. Een veilig thuis, een rustige plek met gelijkgestemden en met sociale interactie.
Bij het wonen wordt er begeleiding op maat aangeboden.

Ouderparticipatie is binnen ons project een voorwaarde om mee te kunnen doen, we zetten samen de schouders eronder. Iedere ouder/vertegenwoordiger heeft of krijgt een rol binnen het project op grond van kennis, ervaring en kunde en passend bij ieders mogelijkheden. Om alle ouders/vertegenwoordigers actief te betrekken bij de voorbereiding en realisatie van ons initiatief werken wij met verschillende werkgroepen. Ook tijdens de bewoning zullen de ouders betrokken blijven.

De naam ‘Authentiek’ is al eerder bedacht door de oprichters van ‘Café Authentiek’. Deze ontmoetingsplek voor jongeren met autisme is in september 2018 gestart. De jongeren ontmoeten elkaar maandelijks in de jongerenruimte van de Oosterkerk voor een drankje en een spel e.d. Meer informatie is te vinden op de website Café Authentiek.  Vanuit de contacten van Café Authentiek is onder andere ‘Stichting Authentiek Wonen’ ontstaan.

De naam ‘Authentiek’ is bedacht omdat een authentiek persoon trouw is aan zichzelf. Iedereen is anders, heeft een eigen persoonlijkheid en mag zichzelf zijn.