Ouders

Ben je op zoek naar een woning voor je zoon/dochter?

Bewoners

Ben je op zoek naar een eigen woning?

ZelfstandigĀ  wonen

Ouders

Als ouders willen we graag dat onze kwetsbare jongvolwassen kinderen kunnen uitvliegen en plezierig en veilig kunnen wonen. We willen graag zelf de regie hebben en kiezen hier dan ook bewust voor. We willen dat er begeleiding op maat komt, zodat we als ouders weer ouder kunnen zijn en de begeleiding aan de professional kunnen overlaten.

Als ouders kiezen we gezamenlijk wie onze zorgaanbieder wordt en hebben we zelf inzicht in de kosten en de kwaliteit van de begeleiding die geboden wordt. Hier zijn we als stichting verantwoordelijk voor.

Wonen bij ons ouderinitiatief moet voor onze kinderen voelen als een thuis. Hoe gaan de jongeren met elkaar om, voelen ze zich gezien en veilig en hebben ze plezier? Dit zijn belangrijke drijfveren van ons ouderinitiatief. Iedere bewoner heeft een eigen zelfstandige woning en er is een gemeenschappelijke ruimte.

Bekijk het bewonersprofiel om te kijken of het past voor je zoon of dochter.

Ik wil niet dat mijn kind in een instelling komt te wonen.

Mijn zoon wil graag samen met gelijkgestemden wonen.

Ouderparticipatie

Geen ouderinitiatief zonder ouderparticipatie!

We doen dit samen, omdat we de regie willen voeren en omdat we ons allemaal betrokken voelen bij onze kinderen en hun leefomgeving. Daarom nemen ouders deel in het bestuur, in werkgroepen, beheren de financiƫle taken en doen aan fondsenwerving. Ook het doen van klussen in en rondom de woningen is hier onderdeel van.

Spreekt dit je aan en wil je graag kennismaken of meer informatie? Geef dit dan aan bij contact of stuur direct een mail naar info@authentiekwonen.nl

ouderparticipatie
jongvolwassene met ass

Bewoners

Heb je een vorm van ASS en wil je graag op jezelf wonen?

Als je bij ons komt wonen dan heb je een zelfstandige woonunit. Je huurt de woning en je moet zelf de huur betalen. Ook vinden we het belangrijk dat je werk of dagbesteding hebt en dat je het fijn vindt om met andere jongvolwassenen met ASS samen te wonen. Spreekt dit je aan en sta je open om ook deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten in een gemeenschappelijke ruimte, dan kan dit een fijne woonplek voor je zijn.

We willen dat het wonen bij ons veilig en vertrouwd voelt en wij bieden jou daarbij ondersteuning op maat aan.

Als je kiest voor wonen bij ons dan kies je ook voor begeleiding. Bekijk het bewonersprofiel om te kijken of het bij je past.

Spreekt dit je aan en wil je graag kennismaken of meer informatie? Bespreek het dan met je ouders en neem contact op of stuur direct een mail naar info@authentiekwonen.nl